utorak, 10. studenoga 2015.

Ricinusi oralno-yugotarnjeg listaSvima sam izričito zabranio da me pozdravljaju sa "dobro jutro". 

Ako odem negdje na kavu, za svaki slučaj nosim kateter sa sobom jer ako vidim jugo-wecearske novine negdje na stolu, bilo bi malo nezgodno i nemoralno da uzmem te ne-novine, oderem avangardne uratke o kulturi i odem u toalet. Garantiram da bi lokal i cijeli kvart ostali bez vode, struje, parkinga, paradajza,...Ma, izolacija cijelog "regijona", udba bi izgubila signal mog bešumnog vodokotlića, topila bi se plastika poklopca školjke, pločice bi vibrirale neugodnim tektonima, ruka bi mi trzala, a htio bi selfie da im pošaljem. Dok plinski bojler pumpa pritisak, mob mi prima SMS sa dobronamjernom porukom da bi bilo bolje da splačine jutarnjeg isperem urgentno na bideu jer bi mogli i izbori da se ponove.
Ipak je najbolje da prekopam plave kante, pokupim sve jutarnje toksične i tetrapak tiskarije i pravim toaletne papirčeke za kumrovečki fašnik kur-uture.  

Klin se Kakalicom demolira, „kaj“ ne?  

Btw, antiša, ponestalo šampona..;)? 

Traže nervozno ekvidistancu krivnje, a teme deblje nego onaj kuglof od HDLU-a, izbjegavaju teledirigirano. Drobi se tamo o kulturi i karanju kao da šrotuju kukuruz šećerac, trpaju hrestomatije neke zadihane, istrunule i nepismene babe, boldaju likovne zvijezde (to mi je najlegendarnije), tiskaju shitove o homo romansama,....  

Truju kulturu i hrvatstvo na dobro odmjeren način, skojevski i memorandumom dirigirano.

Ah, da,
   malkice da se prispomenem jednog štiva njihovog kulturnog traktorista. 
Naišao sam na brbljopis i bljutopis o šalovanju. Šalovanju!!!!! Na naslovnici!!! Ma to je čak nadmašila softverska i rektalna analiza balkonaša iz jutarnjeg, to je podvodni dron istraživačkog novinovanja!!!! Vjerojatno u rubrici kulture nije bilo mjesta za ovakav duhovni armagedon.   

Tako je krenio akreditirani bljutopisac da oralno dahće, uhljebio se na balkon u hladovini, promatra građevince, šteluje suncobran i duboko grleno analizira kako se šaluje. Ukočio se jer nije bio siguran radi li se o plenerizmu ili plesu mažoretkinja. Trpa on tako o fosni i štafli, kako se to metne u jarak, namoči vodicom i onda nosi tri kilometra do prvog veterinara. Ma, genije moj, to se tako ne radi. Ako si u jugotarnjem listu onda su te sigurno naučili da se stvrdnuti beton izvadi iz šalunga i trk s njim prema plićaku ade ciganlije. Ako ti ispari voda, mramore, ideš natrag (ili "ostav", kako drugovi vole da "zapovede"), i opet namakanje. Ovaj put ga moraš milovat spužvom jer je željan tvojeg dodira, milovanja, strasti i glumparija.   

Kista se ne hvataj jer bi te odmah provalili da si uhljebljeni akademski slikar. A ti to ne voliš, "kaj" ne? Još je vruće za uhljebe da se lažne diplome legaliziraju bez sankcija. Samo ti lijepo mlati i gužvaj glinu kako bi bila mekana da si možeš ugnječit titinu bisticu.    
Kako pročitah, "obdaren" si za takve stvari, ali ova ti je legendarna, neprocjenjiva:"...žovijalnim sequel idejama..." U koji šalung ti ovo ulazi, majke ti?

Osim otkaza, natjerao bi te da vratiš batak, zabatak i polutku od sindikata.