ponedjeljak, 12. ožujka 2018.

Yu-de-ze grobari će završit s potkovom u dupe - na izborima

Evo tko su članovi Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a koji će odlučivati o Istanbulskoj Konvenciji!

Obavezno naučiti napamet ova imena, i zapamtiti


Da otklonim svaku sumnju što se krije iza istanbulske konvencije:

Sjećate se kad je HDZ rekao da bi im bilo lakše da je to ratificirao SDP? Zar bi to rekli da je u pitanju samo zaštita žena?

Sjećate se kad je Željka Markić neki dan rekla da sve mjere koje donosi Istanbulska već postoje u hrvatskom zakonodavstvu, a ovi i dalje inzistiraju još bjesomučnije? Zar bi to činili da je cilj zaštita žena?

Sjećate se američkih rasprava, a sada već i omogućavanja korištenja ženskih wc-a onima koji se osjećaju kao žene, i sve češćih slučajeva da muškarci pobjeđuju kao "vrhunske športašice"?

Sjećate se Sarnavkinih komentara da se radi o "rodnoj ulozi žene" i da taj rod jako varira u različitim kulturama?

Sjećate se kako su Plenkovića u Briselu zastupnici prozivali i pitali gdje je zapelo s ratifikacijom?

Jeste li primjetili ove političke poruke iz Europske komisije (EK) da MORAMO što prije ratificirati, pogotovo prije preuzimanja predsjedanja EU, i da ta konvencija štiti žene a sve ostalo je politikanstvo? Zar bi to govorili kad već znaju da kod nas žene imaju dobru pravnu zaštitu ali da pravosuđe ne funkcionira? Prozivaju li nas zbog pravosuđa? NE. Znači zaštita žena nije bitna, koliko je bitno da se nađe neka transrodna osoba i izjasni se kao žena, pa to završi na europskom sudu za ljudska prava, pa nam presuda bude obavezujuća itd.

Jeste li primjetili podudarnost onih koji su za istanbulsku, sa onima koji su za preodgoj djece, antifašizam, s onima koji kao da ne podnose Hrvatsku itd., unatoč tome što postoji potpuni konsenzus u Hrvatskoj (što je za Hrvatsku čudo) da žene treba zaštititi koliko je god potrebno jer većina žrtava nasilja jesu žene?

Zar bi se sve ovo događalo, i govorilo, i oko ovoga svađalo, da je cilj zaista SAMO zaštita žena? Sve bi to bilo lijepo da se uz zaštitu žena ne gura i nešto drugo. PONAVLJAM riječi Željke Markić: Sve mjere za zaštitu žena koje donosi istanbulska konvencija, već postoje u hrvatskom zakonodavstvu. Pitaju nas u čemu je onda problem? U onim stvarima koje kod nas ne postoje, a istanbulska konvencija ih donosi, a NISU vezane za zaštitu žena. U tome je problem. I u novcu, dakako.

Dakle, radi se o krajnjem ljudskom šljamu koji mrzi katoličku vjeru, sve naše tradicijske vrijednosti, našu sjajnu ratničku povijest, našu umjetnost i kulturu, naše obiteljske vrijednosti, sve - sve što je Hrvatsko.